Uživanje kiselkaste hrane – prekomerno zaužitje kiselkaste hrane in pijače lahko poškoduje sklenino, ki ščiti zobe. Uživanje kiselkaste hrane zmanjšajte na minimum, še posebej če imate občutljive zobe ali ublažite delovanje s kosom sira ali kozarcem mleka.

Beljenje zob in nekatere zobne paste – vsi želimo imeti bele zobe, ampak za nekatere osebe postopek beljenja ali zobne paste, ki vsebujejo peroksid, niso najboljša izbira. Občutljivost zob je praviloma začasna in neha s prenehanjem uporabe izdelkov s peroksidom.

Umik dlesni

  • koren zoba je sestavljen iz tisoče majhnih cevi, ki vodijo do živca. Koren je prekrit z zobnim mesom in je na tanačin zaščiten. Če bolehate za boleznijo dlesni, zobno meso se začne umikati, koren pa postane izpostavljen vsem faktorjem. Umik zobnega mesa je resni zdravstveni problem, ki zahteva primerno terapijo.

Pregrobo ščetkanje zob

  • ali mislite, da boste z grobim ščetkanjem zob boljše očistili zobe? Razmislite znova. Pregrobo ščetkanje zob lahko povzroči umik dlesni in poškodbe sklenine. Prvo, kar morate storiti, ko občutite, da so vam zobje občutljivi, je nežnejše ščetkanje. Popravek zob lahko povzroči občutljivost zob. Čiščenje zobnega kamna, zamenjava plombe ali krone lahko povzroči začasno občutljivost zob. Če ste zaskrbljeni, vsekakor se je primerno posvetovati z zobozdravnikom pred posegom.

Počen zob

  • z grizenjem ledu ali trdih bonbonov lahko povzročite, da vaš zob poči. Enkrat ko zob poči, živec postane izpostavljen raznim dejavnikom in ga je treba zaščititi. Počen zob lahko povzroči nalaganje bakterij znotraj zoba, kar privede do resnega vnetja in močnih bolečin.

Škripanje z zobmi

  • sklenina je najtrdnejša stvar v našem telesu vendar ni tako trdna, da vzdrži vsakodnevno škripanje z zobmi. Sčasoma se bo poškodovala in bodo živci izpostavljeni zunanjim dejavnikom. Zaščita za zobe, sprememba življenjskih navad in prehrane lahko pomagajo pri prenehanju s to navado.

Propadanje zob

  • s propadanjem zob pride do vrste zdravstvenih težav, občutljivost zob je zelo pogosto prvi simptom. Dobra higiena ustne votline in redni obiski pri zobozdravniku lahko preprečijo propadanje zob in vzdrževanje zdravih zob.

Kontakt

Želite več informacij o naših storitvah?

logodsr

Dental Studio Rešetar Brezak 2018. ©  Vsa prava pridržana