Pomembno je, da so vlakna na ščetki pravilno postavljena: kratka in dokaj čvrsta na sredini, malo daljša in mehkejša ob straneh, tako da nežno masirajo zobno meso in vmesne prostore med zobmi. Zobno ščetko, ki ne drsi, boste pravilno držali v rokah.

Električna ščetka ni nič bolj učinkovita od navadne ščetke, ki se pravilno uporablja. Lahko pa je praktična za tiste, ki se jim neprestano mudi ali nespretnim, kateri ne uspejo pravilno držati ščetke. Če vas zanima električna ščetka, izberite tisto, ki ima največje število obratov in se v glavi premika krožno. Zadosti je dve minuti počasi premikati ščetko po zobeh in doseči vse zobe dokler ne postanejo popolnoma čisti.

 

Na kaj moramo biti pozorni, ko kupujemo zobno ščetko?

Pomembna je velikost predela za ščetkanje. Njena glava, po dolžini in širini, mora odgovarjati velikosti ust in zob. Ne sme biti premajhna niti prevelika, da bi lahko segala do vseh zob in nedostopnih predelov ustne votline.

Ko je govora o vlaknih, obstajajo mehka, srednje trda in trda. Otroci bi morali uporabljati ščetke z mehkimi vlakni, zaobljenimi na vrhovih. Takšne ščetke so priporočljive tudi za starejše osebe in tiste, ki nosijo proteze, medtem ko so trde dobre za osebe z velikimi in močnimi zobmi. Vse več ljudi kupuje ščetke z rebrastimi ali bodljikavimi dodatki za ščetkanje jezika ali tiste ščetke, čigar je vrh takšen, da omogoča dostop do najbolj nedostopnih predelov ust. Zato bodite pozorni tudi na takšne ščetke.

Nasveti za umivanje zob:

80% odraslih ne umiva zobe pravilno, slaba tehnika lahko poškoduje dlesni in pusti bakterije na zobeh.

Nanesite malo zobne paste, velikosti fižola. Začnite z zadnjimi zgodnjimi zobmi. Ščetko držite pod kotom 45 stopinj in izvajajte krožne gibe. Nesmete premikati ščetke naprej – nazaj. Tako umijte zgornje zobe in enako storite s spodnjimi, ter iz notranje strani. Po tem ne izpirajte ust, saj jih pasta, ki ostane na zobeh, ščiti od kariesa. V primeru, ko uporabljate električno ščetko, ne smete izvajati krožnih gibov, temveč rahlo pomikajte ščetko vzdolž dlesni.

Kontakt

Želite več informacij o naših storitvah?

logodsr

Dental Studio Rešetar Brezak 2018. ©  Vsa prava pridržana