Imate tudi vi nerealna pričakovanja?

Popularnost zobnih vsadkov vztrajno narašča, vse pogosteje je rešitev za zdravljenje delne ali popolne izgube zob. Zdravniki dentalne medicine in proizvajalci nudijo podrobne informacije o dostopnih materialih, funkcijskih aspektih in samih postopkih vgradnje vsadkov, polega vsega tega pa ljudje pogosto niso zadostno informirani. Iz tega razloga so njihova pričakovanja pogosto nerealna, še večji problem je podcenjevanje ravni strokovnosti, potrebne za vgradnjo vsadkov.

 Kaj pravijo raziskave?

Po rezultatih kvalitativnega raziskovanja, opravljenega na Univerzi v Hong Kongu, katerih cilj je bil oceniti trenutno percepcijo javnosti,so se rezultati pokazali kot precej porazni. Vprašani so izrazili pričakovanja, da jim bo zobni vsadek popravil izgled, obnovil funkcijo in povrnil kakovost življenja do absolutno nerealne ravni, „mislijo, da so vsadki univerzalno zdravilo za vsak primer brezzobosti in poveličujejo njihovo funkcijo in dolgotrajnost”.

Poleg tega, pacienti so podcenili raven strokovnosti, ki je potrebna za opravljanje kliničnega postopka vgradnje vsadkov, kar se šteje za še večji problem, zaradi potencialih posledic za zdravje pacienta, če se odloči za nestrokovnega zdravnika.

Takšne situacije so pogoste zaradi visokih stroškov, postopkov, tveganja in številnih komplikacij.

Ukrep se ne sme imeti za samoumevnega, ključ je izbira dobrega zdravnika dentalne medicine, da bi rešil vaš problem in vam povrnil lep nasmeh.

Kontakt

Želite več informacij o naših storitvah?

logodsr

Dental Studio Rešetar Brezak 2018. ©  Vsa prava pridržana