Dental studio Rešetar Brezak s sedežem v ulici Boškovićeva 7a, 10000 Zagreb je lastnik te spletne strani kar pomeni da je vodja obdelave Vaših osebnih podatkov po Splošni uredbi o zaščiti podatkov (GDPR) ter veljavnih zakonov o zaščiti podatkov Republike Hrvaške.

Dental studio Rešetar Brezak se obvezuje na zaščito Vaših osebnih podatkov utemeljenih v navedeni Uredbi ker se zaveda da je varnost Vaših osebnih podatkov pri uporabi te spletne strani in drugih uslug še kako pomembna, zaradi tega osebne podatke strogo ščitimo, dostopni so samo delavcem katerim so te podatki pomembni za opravljanje dela.

Pridobivamo samo osnovne podatke uporabnikov ki so potrebni za izpolntev naših obvez in so dobrovoljno dostavljeni ter ne bodo pogojevali uporabnikov pristop do svojih strani ali uporabo storitev s pošiljanjem dodatnih osebnih podatkov.

Pridobljene podatke Dental studio Rešetar Brezak ne prodaja ali posoja, ter jih ne bo dalo na razpolaganje tretjim pravnim ali fizičnim osebam brez zahteve uporabnika.

Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki so vsi podatki ki se nanašajo na posameznika, katerega identiteta je potrjena ali se lahko potrdi, še posebej s pomočjo identifikatorja kot naprimer ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, mrežni identifikator in drugo.

Z drugimi besedami, osebni podatki vključujejo tudi številke mobilnih telefonov, hišne naslove, naslove elektronske pošte, lahko pa vključujejo tudi fotografije, osebne preference, IP naslove računalnika.

Vaše pravice

Glede na že omenjeno Splošno Uredbo o zaščiti podatkov lahko uveljavljate določene pravice, katere vam predstavljamo v nadaljevanju.

 • Pravica za informiranost

Imate pravico biti informirani o temu kako uporabljamo Vaše osebne podatke ter Vam te informacije podamo v Politiki privatnosti.

 • Pravica za dostop do podatkov

Imate pravico dostopati do svojih osebnih podatkov v skladu s 15. členom Splošne Uredbe o zaščiti podatkov ali pridobiti potrdilo ali se vaši podatki obdelujejo, s kakšnim namenom in s kakšnim rokom hrambe se obdelujejo.

 • Pravica za popravek

Imate pravico zahtevati popravek netočnih podatkov ali dopolniti obstoječe.

 • Pravica za pozabitev (brisanje)

Glede na 17. člen Splošne Uredbe o zaščiti podatkov imate pravico zahtevati brisanje svojih osebnih podatkov, če vaši podatki nso več nujni glede na namen obdelave, če so nezakonito obdelani itd. To ni absolutna pravica ker imamo lahko pravno ali legitimno osnovo za zadrževanje Vaših osebnih podatkov.

 • Pravica za omejevanje obdelave

V posameznih situacijah imate pravico zahtevati omejevanje obdelave Vaših osebnih podatkov, razen shranjevanja, kar pomeni da jih lahko še naprej hranimo, ne moremo pa jih dodatno obdelovati.

 • Pravica za prenosljivost podatkov

Imate pravico za prenos svojih osebnih podatkov iz naših baz, v strukturirani obliki in strojno berljivem formatu ter jih prenesti v neko drugo bazo podatkov.

 • Pravica za pritožbo

V vsakem trenutku imate pravico vložiti pritožbo na obdelovanje osebnih podatkov v skladu s 21. členom Splošne Uredbe o zaščiti podatkov. Takrat vodja obdelave ne sme več obdelovati osebnih podatkov, razen če dokaže da so njegovi legitimni razlogi za obdelavo nad Vašimi interesi.

 • Pravica za izključitev piškotkov

Imate pravico izključiti piškotke v nastavitvah svojega brskalnika. Za več informacij poiščite poglavje Uporaba piškotkov.

Katere osebne podatke mi zbiramo?

Podatke pridobivamo ko uporabljate storitve naše spletne strani tako da nam jih dajete neposredno skozi postavljanje vprašanj, uporabo obrazca ali pošiljanjem elektronske pošte. Podatke pridobivamo tudi z uporabo piškotkov da bi zagotovili pravilno delovanje in uporabo spletne strani.

Podatki ki jih pridobivamo:

 • Ime;
 • Naslov e-pošte;
 • Telefonska številka
 • Ostale informacije o sebi ki ste jih delili z nami skozi poizvedbe (lahko vključujejo podatke o dobrem počutju in zdravju)
 • Informacije ki so pridobljene s pomočjo piškotkov

Namen prikupljanja osebnih podatkov

Ko nam pošljete elektronsko pošto z osebnimi podatki preko katerih Vas je mogoče identificirati, naj bo to preko e-pošte z vprašanjem ali komentarjem, ali preko obrazca za poizvedbo katerega prav tako pošljete elektronsko, mi te podatke uporabimo za namen izpolnitve vaših zahtev ter marketnške namene kot so pošiljanje newslettera, obvestilo o akcijah in popustih itd.

Informacije pridobljene s pomočjo piškotkov ali podobnih tehnologij uporabljamo da bi zagotovili pravilno delovanje naše internetne strani, torej pravilen prikaz vsebine, ter da bi zagotovili da je naša internetna stran vredna zaupanja in varna. Piškotke uporabljamo tudi da bi Vas zaščitili od prevar ali zlonamerne uporabe naših internetnih strani ali storitev.

S izpolnjevanjem formularjev na službeni spletni strani uporabnik jamči da so priložene informacije točne ter da v celoti soglaša s odredbami naše Politike privatnosti ter njenimi navedenimi pogoji.

Uporaba piškotkov

Na tej spletni strani uporabljamo “piškotke”. To so majhne tekstualne datoteke shranjene na Vaši napravi (računalnik, tablet, mobilni telefon) skozi brskalnik ki ga uporabljate. Piškotki shranjujejo določene informacije z namenom spremljanja izbire posamičnih jezikovnih variant ali nastavitev spletne strani.

Uporabljamo dve vrsti piškotkov. Začasne in stalne. Začasni so namenjeni shranjevanju informacij o trenutnem obisku na strani in se izbrišejo z izhodom iz brskalnika. Stalni pa služijo za shranjevanje podatkov o načinu uporabe strani ter ostanejo na računalniku uporabnika dokler jih ne izbriše.

Piškotki katere uporabljamo ne zbirajo nobenih osebnih posatkov od uporabnika, kot naprimer e-pošta in podobno.

Uporabljamo tudi tako imenovane “piškotke tretje osebe” ki so vezani na pridobivanje podatkov o navadah uporabnika, številu obiska strani, lokaciji uporabnika in podobno (Google analytics)

Vsak uporabnik lahko izključi uporabo piškotkov v svojem spletnem brskalniku in izbrisati obstoječe. Na tem naslovu se lahko najde več podatkov o uporabi piškotkov: http://www.aboutcookies.org

Če se odločiš ne uporabljati piškotke skozi svoj obisk strani se moraš zavedati da nekatere funkcije in strani morda ne bodo delovale tako kot pričakuješ.

Če želiš izbrisati piškotke ki so že na tvojem računalniku te prosimo, da pogledaš navodila tvojega spletnega brskalnika s klikom na “Pomoč” v nastavitvah tvojega brskalnika.

Povezave

Da bi zagotovili da vsa preusmerjevanja z naše spletne strani ne vodijo na spletne strani ki vsebujejo ilegalno ali škodljivo vsebino bomo naredili vse kar je v naši moči, vendar pa ne moremo vedno jamčiti za vsebino vsake spletne strani glede na to da se vse hitro menja. Če preko povezav obiščete katerokoli spletno stran vedite, da imajo te strani svoja pravila zasebnosti in da mi nismo nadrejeni ali odgovorni za njih.

Kje hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke katere delite z nami preko pošiljanja poizvedbe preko obrazcev shranjujemo na svojem strežniku, ki jih s določenimi sigurnostnimi merami ščiti od manipulacije, izgube, nevarnosti ali pristopa nepooblaščenih oseb. Podatke pridobljene na tak način hranimo toliko dolgo kolikor je potrebno za obdelavo poizvedbe.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke hranimo toliko dolgo kolikor je potrebno da je zahtevana storitev zaključena, razen če zakon ne predpisuje drugače. Zaščita privatnosti vaših podatkov je trajna. Naprimer, če se obrnete na nas s vprašanjem, jih shranjujemo tako dolgo dokler vam na vprašanje ne odgovorimo. Ko se piškotki shranjujejo na Vaš računalnik jih hranimo tako dolgo dokler služijo namenu ali za določen čas glede na predpise in smernice.

Zaščita podatkov

Zaradi zaščite podatkov na naših strežnikih globalne mreže ter da bi zagotovili pristop storitve vsem uporabnikom, ta računalniški sistem uporablja software ki spremlja obiske na mreži in prepoznava napooblaščene poskuse kraje ali spreminjanja podatkov, kakor tudi tiste ki bi lahko povzročili škodo na kakšen drugi način. Nepooblaščeni poskusi kraje ali spreminjanja podatkov so na tej lokaciji strogo prepovedani.

Statistika strežnikov

Naši strežniki globalne mreže uporabljajo statistični software. Te programi so standardni pri vseh spletnih strežnikih in niso samo del naših spletnih strani. taki statistični programi nam omogočajo prilagoditi svoje spletne strani da bi bile tem bolj učinkovite in enostavne za naše uporabnike (prepoznavanje podatkov ki najbolj ali najmanj zanimajo naše uporabnike, prilagajanje strani za posamične spletne brskalnike, učinkovitost strukture naše lokacije in obisk na naši strani).

Kontakt

Če imate kakšna vprašanja glede zaščite Vaših osebnih podatkov katere ste delili z Dental studiom Rešetar Brezak ali bi radi uveljavili navedene pravice nam se oglasite na naslov elektronske pošte:

[email protected]

Za obdelavo vaše zahteve bomo morda prosili za potrditev identitete.