ALL-ON-4 je tehnika, ki se uporablja za reševanje popolne izgube zob.

To je koncept, ki omogoča popolno ustno rehabilitacijo v samo enem dnevu. Gre za reševanje popolne izgube zob s pomočjo mostička (Implantat bridge) pritrjenega na 4 ali 6 implantatov. Namen takega mostička je zamenjava izgubljenih struktur (zob, dlesni in kosti) in vzpostavitev popolnega delovanja žvečilnega sistema. Fiksni mostiček omogoča pacientom dobro funkcionalnost, vrhunsko estetiko in občutek naravnih zob. ALL-ON-4 je koncept ustne rehabilitacije,ki velja za doživljenjsko rešitev. Vključuje vsaditev 4 – 6 vsadkov in imedijatno izdelavo fiksnega protetskega dela v enem dnevu.Ta inovativna tehnika je idealna v primeru pomanjkanja kosti v zadnjih predelih čeljusti.

All in 4

Kakšen je postopek pri ALL-ON-4 / ALL-ON-6 oralni rehabilitaciji?

Pred namestitvijo enega ali več vsadkov bo vaš zobozdravnik najprej opravil pregled in rentgenološko diagnozo ter načrt operacije. Pred posegom je potrebna podrobna analiza strukture kosti. V najboljšem primeru je priporočeno opraviti CBCT. Sam kirurški postopek vgradnje vsadka traja 2 – 5 ur. Opravi se v lokalni ali potencirani lokalni anesteziji, tj. zavedni i.v. sedaciji. Po opravljeni operativni fazi namestitve vsadka pacient dobi začasni akrilni most. Pacient v ordinaciji preživi ves dan in zapusti ordinacijo v večernih urah z začasnim mostom v ustih. Po kirurškem posegu je potrebno mirovati nekoliko dni.

V kolikor je potreben kontrolni pregled zaradi bolečin, vaš stomatolog bo priporočil uporabo analgetika, čeprav so bolečine, v nasprotju s pričakovanji, minimalne.

Po kontrolnih pregledih in dokončanju procesa oseointegracije (združitev vsadka s kostjo) se prične s postopkom izdelave dokončnega protetičnega izdelka. Dokončni protetični izdelek se izdeluje 6 mesecev po operaciji in nadomesti 12 zob v eni čeljusti.

 

Zakaj ALL ON FOUR?

 •    minimalen čas okrevanja
 •    izključuje nadgradnjo kosti in dviganje sinusna
 •    Hitro izboljšanje kakovosti življenja
 •    Cenejša rešitev od običajnih zobnih vsadkov in fiksnih mostov
 •    Dolgoročna rešitev
 •    Enostavno vzdrževanje ustne higiene
 •    Trenutno vzpostavljena funkcija žvečenja
 •    Fiksni most v enem dnevu

 

Katere so prednosti pred zobnoprotezo?

Proteze se smatrajo za najslabšo obliko ustne rehabilitacije brezzobih bolnikov in zagotavljajo le 10% celotne funkcije žvečilnega sistema.

Prednosti napram navadnih protez so:

 •   Ščetkanje in čiščenje, kot pri naravni zobeh
 •   Preprečuje nadaljnje propadanje kosti
 •   Občutek naravnih zob

Prednosti v primerjavi s protezo pritrjeno na vsadke

Proteze pritrjene na vsadke so boljši način reševanja popolne izgube zob v primerjavi s tradicionalnimi protezami zaradi izboljšanja žvečilne funkcije. Pomanjkljivost te izdelave je okornost proteze, ki ne ponuja prave kakovosti življenja v primerjavi z mostom na vsadku. 

Kdo je kandidat za koncept ALL-ON-4 ™?

Najboljši kandidati za koncept ALL-ON-4 ™ so brezzobi ali skoraj brezzobi bolniki ne glede na to, ali že uporabljajo popolne oziroma delne proteze ali ne. Nimate svojih zob? Imate še nekaj vaših zob? ALL ON 4 omogoča brezzobim pacientom in tistim, ki bodo hitro postali brezzobi, da v enem dnevu dobijo stalno fiksno protezo na 4 vsadkih. Zaradi tega so pacienti zelo zadovoljni glede na pridobljeno funkcijo, estetiko, govor in samozavest. Nosite zobno protezo? Imate težave, ker se proteza premika, vam pada, težko govorite in morate uporabljati lepilo za proteze?  ALL ON 4 koncept vam omogoča, da dobite fiksne zobe v enem dnevu.

Znebite se lepila. Čistite in ščetkajte zobe kot da so naravni.

Pacienti, ki nimajo zadostne količine kosti zaradi odstranitve zob in atrofije kosti, so lahko potrti misleč, da za njih in možnosti vgraditve vsadkov in da so obsojeni na zobne proteze.

ALL ON 4 je odlična rešitev za paciente, kateri zaradi pomanjkanja kosti v čeljusti niso primerni za tradicionalne implantološke postopke vgradnje vsadkov. S to metodo so vsadki nameščeni v sprednjem delu čeljusti, kjer se praviloma nahaja največ kosti. Vsadki so nameščeni pod določenim kotom, kar zajema več kosti, kar samodejno izključuje nadgradnjo kosti in sinus lift.

Kdo ni primeren kandidat za koncept ALL-ON-4 ™?

 • uspeh ALL-ON-4 ™ koncepta je nekoliko manjša pri ljudeh, ki trpijo zaradi sladkorne bolezni.

Ali je operativni postopek boleč?

 • ALL-O-4 ™ proces je relativno neboleč; v skladu z vsemi kirurškimi postopki in postopki sodobnega zobozdravstva.

Kaj je zavestna sedacija?

Zavestna sedacija je stanje v katerega anesteziolog uvaja bolnika, stanje miru in odsotnost straha. Uporabljajo se zdravila katera se uporabljajo pri pripravi pacienta pred kirurškim posegom. Sedacija je namenjen za večje in težje posege v ustni votlini in bolnike z izrazitim strahom, katerega se drugače ne more nadzorovati.