Hialuronska polnila v zobozdravstveni medicini

Hialuronska kislina je normalen, sestavni del našega organizma, kar je pomembno pri uporabi, saj ni omejitve glede na starost. Pri njeni uporabi niso opisane neželene posledice. Uporabljajo jo lahko tudi nosečnice in dojilje, oseba pa se ne more predozirati. Hialuronska kislina uravnava hidracijo tkiva, deluje antiedematozno, omogoča obnovo tkiva, ima protivnetno delovanje, vezivnemu tkivu pa daje elastičnost in stabilnost. Pri zobozdravstveni medicini se uporablja pri parodontologiji inustni medicini.

Hialuronska dermalna polnila za pomlajeanje obraza

Hialuronska kislina je polnilo, naravna, viskozna snov, ki se nahaja v koži. S časom telo proizvaja vse manj hialuronske kisline, kar se odraža v videzu naše kože, predvsem kože obraza, ki izgublja polnost in mehkobo, tako da videz obraza postaja bolj grob. Mlajši videz kože in obraza se lahko doseže z vbrizgavanjem hialuronske kisline v mesta in področja, kjer je to potrebno. Danes je na voljo hialuronska kislina različnih gostot, kar omogoča optimalnouporabo, odvisno od področja, ki ga tretira. Zato uporaba hialuronske kisline omogoča učinek naravne korekcije.

V današnjem času, ko se dolžina življenja podaljšuje, manjšanje prvih znakov staranja postaja vse večja skrb, ki vpliva na kakovost življenja. Ženske in tudi moški želijo dlje zadržati svojo lepoto in mladostni videz. Med naravnim staranjem se na koži dogajajo naslednje spremembe: dehidracija kože, zaradi česar koža izgublja elastičnost, tonus, sijaj in postaja utrujena, nato izguba maščobnega tkiva, zaradi katere koža postaja viseča in nastajajo fine gube in pa izguba mišičnega tkiva, kar ima za posledico izgubo volumna in spremembe obraznih potez. Znaki in simptomi staranja se lahko zmanjšajo z nadomestitvijo izgubljene hialuronske kisline. Poleg pomlajevanja obraza se uporablja tudi za korekcijo ustnic in za korekcijo brazgotin na obrazu.

Hialuronska dermalna polnila so v zadnjih desetih letih postala zlati standard, ko je govora o popolnjevanju obraznih gub. Razlogi za veliko rast priljubljenosti polnil so njihova kompatibilnost in biološka razgradnja v koži, enostavna in hitra uporaba in v trenutku vidni rezultati. Hialuronska dermalna polnila so namenjeni tretiranju vseh delov obraza. Lahko se uporabljajo na predelu okoli oči, čelu, licih, nazolabialnih gubah (od nosu proti ustnicam), za povečanje ustnic, korekcije obraznih potez, marionetske gube, kadilske gube ali za vertikalne ustne, lične in bradne gube.

To je naraven lepotilni izdelek, ki ne moti mimike obraza in njegove izraznosti. Z vbrizgavanjem v kožo se doseže zapolnjenje gub, pa tudi vračanje izgubljenega volumna (popolnjevanje lic, poudarjanje izgubljene linije brade, vzdigovanje kotičkov ustnic) in rehidracijo kože zaradi povrnitve molekul vode. V kombinaciji z vodo, v vaši koži začasno zgladi gube, izboljša videz ustnic in obnavlja izgubljeni obseg ličnic. Prav tako lahko polnila za obraz s hialuronsko kislino naravno stimulirajo nastajanje kolagena v koži. V primeru prekomernega vnosa hialuronske kisline, da bi se izognili nenaravnemu videzu in dosegli naravno ravnotežje, se lahko učinek zelo enostavno nevtralizira z uporabo encima hijaluronidaze, ki razgrajuje hialuronsko kislino. Najbolj pomembno je poudariti, da hialuronska polnila omogočajo in ohranjajo naravni videz obraznih potez.

Pomembno je omeniti, da na mestu, na katerega se aplicira hialuronska kislina, pride do razvoja kolagena, kar je pomembno zaradi zapolnjenja tega področja tudi, ko pride do resorpcije kisline. Ko se gel postopoma razgrajuje, njegovo mesto zavzema voda, ko pa se popolnoma resorbira, gel izgine iz telesa brez sledi, kar pomeni, da se biološko razgradi na naraven in varen način.

Kaj obsega tretma s hialuronskimi polnili?

Med konzulatacijo z našimi strokovnjaki se boste pogovarjali o vseh pomembnih medicinskih informacijah, izrazili boste svoje želje, prisluhnili nasvetu zobozdravnika ter na njegovo priporočilo izbrali in naredili načrt tretmaja. Nato začnemo s pripravo in izvajanjem samega tretmaja. Uporabljamo hialuronske kisline, ki niso živalskega porekla, kar pomeni, da ni treba opraviti kožnih testov pred samim tretmajem in da je tveganje pred alergijskimi ali hipersenzitivnimi reakcijami minimalno.

Kdaj lahko začnemo s tretmaji s hialuronskimi polnili?

Tretmaji s hialuronskimipolnili se lahko začnejo že z nastankom prvih vidnih gubic, kar se pri nekom pojavi že v zgodnejšem času (konec dvajsetih let), pri nekaterih pa kasneje, za kar poskrbita genetika in način življenja (kajenje, pomanjkanje spanja, vsakodnevni stres).

Kako se uporabljajo hialuronska polnila?

Pomlajevanje kože s hialuronskimi polnili je hitro in enostavno. Tretma se opravlja ambulantno, injektira se vpredvideno področje z zelo fino iglov ali pod samo kožo in na ta način obnavlja volumen in strukturo.

Kako izbrati hialuronskopolnilo?

Po pogovoru bodo v skladu z vašimi potrebami naši izobraženi zdravniki izbrali najboljši tretma za Vas, s čimer bodo dosegli maksimalen učinek pomlajevanja.

Ali je tretma kožnih polnil boleč?

Ko se injektira v kožo, je tretmaskoraj neboleč, nekatere osebe pa lahko občutijo blago nelagodje. Dermalna polnila obstajajo tudi v formulah z anestetikom, s čimer poskrbimo za vaše maksimalno ugodje.

Kakšno je okrevanje?

Rdečica po navadi nastane po nekaj urah, dokler otekline in podplutbe ne izginejo čez nekaj dni. Po dveh tednih se bo preparat sam razporedil. Po tretmaju je možen pojav rdečice, podplutbe, otekline in občutljivosti na mestu vbrizga polnila. Med pomembnejšimi stranskimi učinki se lahko pojavijo alergijska reakcija ali nekroza dela kože. Poudariti je treba, da so ti stranski učinki izrazito redki. Podrobnejša navodila, katerih se je treba držati, boste dobili od naših strokovnjakov po opravljenem tretmaju.

Ali bom takoj opazil/a razliko?

Ja, estetski rezultati so vidni takoj, po posegu pa boste lahko nadaljevali s svojimi dnevnimi dejavnostmi neposredno po posegu.

Kdaj ponoviti postopek?

Po prvi aplikaciji se po navadi izvede kontrolni pregled, na katerem se lahko zdravnik odloči, da vbrizga dodatno količino produkta, s čimer se izboljša učinek. Produkti so biološko razgradljivi, kar pomeni, da bo telo kmalu posrkalo s svojimi naravnimi mehanizmi. Hialuronska kislina se lahko približno vsako leto dopolni, s čimer se čim dlje ohrani mladosten videz in se ohrani dober obris obraza.