Luskica je zelo tanek, trajni protetični nadomestek, ki predstavlja vrhunec estetskega zobozdravstva. Dajo se na sprednjo (vidno) površino zoba, s čimer se izboljša videz zob v smislu barve, oblike (dolžine in širine) ali položaja zob. Z njimi je možno povrniti naravni izgled zob in popolnoma izboljšati izgled zob ter doseči „hollywoodski“ nasmeh in vrniti vaše samozaupanje. Izdeluje se iz keramike, debelosti 0,5–0,7 mm. Za izdelavo luskice je potrebno minimalno brušenje zoba, za tem pa zobozdravnik vzame odtis, čemur sledi izdelava v laboratoriju, in sicer na podlagi dogovora in v skladu s posebnimi zahtevami pacienta. Luskice, izdelane individualno v laboratoriju, dajejo izjemne estetske rezultate in z njimi se doseže popolnoma naravne izgled zob. Prednost pri izbiri in izdelavi tega nadomestka sta minimalno brušenje zoba in hitra izdelava, predvsem pa trajna rešitev za lep nasmeh, glede na to, da so zelo odporne.

Luskice so se izkazale kot učinkovita rešitev za različne estetske korekcije zob, kot so razmik med zobmi, sanacija obarvanih zob, popokane sklenine in ostale estetske korekcije. V času pregleda bomo prisluhnili vašim željam, nato pa bo naš strokovnjak zobozdravnik predlagal rešitev za vaše težave. Pred dokončno rešitvijo sledita fotografiranje in analiza situacije, s čimer se pristopi k oblikovanju idealnega nasmeha.

Kdaj se odločiti za luske na zobeh, kdaj pa je dovolj le beljenje zob?

Če niste zadovoljni z obliko, nepravilnim položajem, razmikom med zobmi in drugimi pomanjkljivostmi zoba, se priporoča izdelava luskic na zobeh, v kolikor pa želite samo posvetliti zobe za nekaj odtenkov, potem je dovolj le postopek beljenja.